Derfor bruger jeg nogen gange videooptag

af | mar 26, 2019 | Psykoterapi

Hvis du spiller violin eller klaver, så kender du sikkert til frustrationen over ikke at kunne få musikstykket helt rigtigt. Du øver og øver indtil den sidder i skabet, – hvis den nogensinde kommer til det. Men du vil gerne gøre det så perfekt som muligt. Du kender dermed følelsen af, gerne at vil forbedre dig. Den samme følelse kender konditoren, kirurgen og så mange andre indenfor deres felt. Den følelse kender jeg også. 

Jeg vil gerne være den bedste udgave af mig selv som din psykolog og terapeut. Lad mig bare være ærlig. Jeg er et menneske lige som dig. En vigtig del af min dygtiggørelse består af flere elementer. Herunder supervision, egenterapi og faglig læring gennem netværk, fagfællesskab, uddannelse og kurser. Derudover at jeg har et liv, som jeg lever og prøver at balancere.

Gennem min specialisering til ISTDP terapeut blev videooptag af samtaler en vigtig del af min læring. Selv om jeg syntes, at det var mærkeligt at se og høre mig selv på video i begyndelsen, så vænnede jeg mig hurtigt til det. Med et videooptag har jeg mulighed for efter en samtale at se samtalen igennem igen. Jeg kan her få skærpet min opmærksomhed på, hvad der er virksomt og hvor jeg næste gang kan justere.

Dette får jeg også input til gennem supervision. At drøfte en sag med min supervisor (under fortrolige forhold) har den ene svaghed, at det er min tolkning og oplevelse, som jeg præsenterer. Ved at kunne vise et videoklip af sessionen er der mulighed for at se, hvad der forgår i samtalen og de fremskridt der er og hvordan jeg kan målrette mine interventioner endnu mere.

Jeg videooptager selvfølgelig kun med din skriftlige samtykke. At bruge videooptag gøres udelukkende med det formål, at jeg gerne vil dygtiggøre mig og dermed give dig den bedst mulige behandling. 

– Pas godt på dig selv –

signatur