Lær mere om Asperger syndrom: Tempel Grandin og Tony Attwood

af | apr 1, 2019 | Asperger syndrom

Hvis du ønsker at vide mere om Asperger syndrom, end jeg har beskrevet her på siden, så er der mange gode ressourcer at hente på nettet. Jeg vil her henvise til to personer, som jeg ofte søger inspiration ved. De bidrager med et flot arbejde og stor indsats i at udbrede viden om Asperger profilen.

Tony Attwood er klinisk psykolog fra Australien, som gennem mange år har beskæftiget sig med autismespektrum forstyrrelser. Hans grundbog var obligatorisk læsning på psykologistudiet og jeg finder den fortsat anvendelig. Han har skrevet flere inspirerende bøger, som jeg kan anbefale dig at læse. Derudover samarbejder han med Craig R. Evans, som har hjemmesiden Autism Hangout. Her har de sammen skabt videoserien Ask Dr. Tony. Videoerne kan også ses på Youtube.

Tempel Grandin er en amerikansk kvinde, som er diagnosticeret med Asperger syndrom. Hun har spillet en stor rolle i at udbrede viden om, hvordan det er at leve med en autismespektrumforstyrrelse. Prøv at se nærmere på hendes hjemmeside. Derudover er der indspillet en film om hende. Den hedder Tempel Grandin. Hun led igennem mange år af angst og panikangst. Hun har skrevet flere bøger og er aktiv i udbredelse af viden. Bl.a. via denne TED-talk:

-Pas godt på dig selv – 

signatur